Ținute de iarnă pentru bărbați. Masculinitate debordantă, indiferent de anotimp

Ce poartă un bărbat iarna? Dar un bărbat stilat, atent, preocupat de imaginea sa? Dacă vara e relativ simplu să asortezi un tricou sau o cămașă cu o pereche de pantaloni, iarna numărul de straturi crește, așa încât apar unele confuzii, dileme și întrebări. 

Deși poate fi intimidant uneori, nu e chiar atât de dificil precum pare să creezi outfituri cu stil iarna. Vei afla mai departe care sunt principiile de bază, ce articole vestimentare ar trebui să se găsească, neapărat, în garderoba ta și cum să abordezi fiecare ocazie în parte, în așa fel încât să te simți încrezător de fiecare dată când ieși din casă, indiferent că te îndrepți spre birou sau mergi la o simplă întâlnire cu prietenii. 

Un aer nonșalant nu e ușor de simulat. Mai înțelept ar fi să nu ai nevoie să simulezi nimic, iar hainele pe care alegi să le porți îți pot întări încrederea și te pot ajuta să o transmiți mai departe. Nu ai nevoie decât de o ținută de iarnă pentru bărbați care să facă o impecabilă primă impresie!


Cuprins:

  1. Ținute de iarnă pentru bărbați: piese de bază pentru orice outfit
  2. Ținutele de bărbați pentru iarnă și accesoriile
  3. Ținuta de iarnă pentru bărbați și cele 3 stiluri principale

3.1. Ținute casual de bărbați pentru iarnă

3.2. Ținute de iarnă pentru bărbații care adoptă stilul urban 

3.3. Ținute elegante de bărbați pentru iarnă

1. Ținute de iarnă pentru bărbați: piese de bază pentru orice outfit

Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit - barbat in geaca neagra si gluga pe cap, brazi in spate

Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit - doi barbati in geaca albastra si unul in geaca galbena

Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit - barbat in haina neagra, fes albastru, fular alb, cana in maini

Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit - pantaloni gri, palton galben, fular gri, fes maro, drum nins, priveste in sus

Ținutele de iarnă, mai mult decât în orice anotimp, se împart clar în cele pentru interior și cele pentru exterior. Deși încăperile în care îți vei petrece timpul vor fi, cel mai probabil, încălzite, pe sub palton sau geacă nu poți purta aceleași articole ca pe timp de vară.

Alege materialele potrivite pentru sezonul rece!

Nu ceda tentației de a spune că iarna „e suficient să iei o geacă sau un palton pe deasupra”. Există mai multe categorii de materiale textile din care se fabrică hainele și nu toate sunt potrivite pentru sezonul rece, așa cum nu sunt nici pentru sezonul cald. 

Materialele pe care le alegi pentru piesele din care îți compui ținutele vor influența foarte mult atât nivelul tău de confort, cât și aerul ținutei

  • Cașmir pentru eleganță și rafinament
  • Materialele de lux sunt o investiție bună în garderoba ta, iar cașmirul se situează pe cele mai înalte poziții. Moale, rezistent și călduros, acest material e o opțiune remarcabilă în șifonierul tău, fie că alegi un pulover, fie că alegi un cardigan. 

  • Lâna îți va ține cu siguranță de cald
  • Costumele obișnuite nu conțin lână. Pe timp de iarnă, însă, cele care au lână în compoziție sunt, asemenea cașmirului, o foarte bună investiție: sunt durabile, pielea poate respira cu ușurință în ele și nici nu se șifonează precum cele normale. Alege culori închise (albastru marin, verde, maro), care se potrivesc cel mai bine cu stilul office și cu care poți face multe combinații vestimentare. E o investiție pe care nu o vei regreta. 

  • Evită bumbacul
  • Ți se pare contraintuitiv? Poate fi, pentru că bumbacul este prezentat ca fiind un material excelent, în care pielea respiră și se simte confortabil, dar absoarbe foarte bine apa, ceea ce îl face ideal pentru vară și nerecomandabil iarna, pentru că nu e un bun izolator și se usucă greu. 

    Așadar, esențiale în sezonul rece sunt: puloverele, lenjeria de corp termică, pantalonii de bărbați groși, încălțămintea rezistentă la apă, dar și accesorii precum mănușile, căciulile și fularele. 

    Haina de exterior: un must în fiecare iarnă

    Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit. Haina de exterior - barbat in geaca albastra, isi incalzeste mainile

    Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit. Haina de exterior - barbat in haina visinie, fes negru, care ii acopera un ochi

    Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit. Haina de exterior - barbat in pardesiu maro, cu mainile in buzunar, padure de brazi, zapada

    Tinute de iarna pentru barbati piese de baza pentru orice outfit. Haina de exterior - pantaloni negri si trench bej

    Piesa de rezistență pe timp de iarnă, rămâne însă, în mod absolut firesc, haina de luat pe deasupra: geaca de bărbați, cojocul, paltonul pentru bărbați și așa mai departe. Ar trebui să o privești ca pe o investiție și să o alegi cu atenție. În principiu, ar trebui să ai minimum două astfel de articole în șifonierul tău, pentru a te putea adapta oricărei ocazii:

    • Geaca de bărbați groasă, de fâș, matlasată, parka sau bomber - există mai multe variante între care poți opta; 
    • Paltonul pentru bărbați lung, până la genunchi. Nu poți pleca la birou într-un costum elegant și un bomber jacket, nu-i așa? Paltoanele scurte și hainele de piele care se termină în zona taliei pot fi alegeri potrivite în anumite situații, dar un palton lung e o piesă universală, la care nu va trebui să te gândești de două ori dacă e, sau nu, adecvată.

    2. Ținutele de bărbați pentru iarnă și accesoriile

    Orice ținută, oricât de banală ar părea la prima vedere, poate fi transformată complet cu ajutorul accesoriilor. Pe timp de iarnă, fularele, mănușile și fesurile sunt cele pe care te poți baza, în primul rând, pentru un plus de stil în outfiturile tale.

    Fulare, căciuli și mănuși

    Fulare, caciuli si manusi - barbat in geaca verde, fular colorat suflat de vant, in fata unei cladiri

    Fulare, caciuli si manusi - barbat in palton negru si palarie

    Fulare, caciuli si manusi - geaca bej, fular infasurat in jurul capului, fes negru, ninsoare

    Fulare, caciuli si manusi - barbat in costum, haina maro, sapca gri, asezat pe niste scari

    Știai că lungimea gâtului îți va spune care e fularul potrivit pentru tine?

    Regula în această privință este să alegi opusul: fulare lungi dacă ai gâtul scurt, fulare scurte și groase dacă gâtul tău e mai degrabă lung și subțire. Nu uita să ții cont și de cămașa sau puloverul pe care îl porți, ca fularul să nu acapareze atenția într-un sens negativ, ci să se integreze frumos și să pună în evidență celelalte piese vestimentare. 

    Căciuli, fesuri & pălării 

    Stilul urban și căciulile sunt de nedespărțit, dar în cazul unei ținute office, formale, nu vei mai fi la fel de încântat de un fes. Ce zici, în schimb, de o pălărie? Există diferite stiluri și modele dintre care să alegi. Nu doar că te vor proteja de frig, dar îți vor oferi și oportunitatea de a-ți exprima personalitatea, iar cei din jur te vor percepe ca fiind mai stilat și mai încrezător, pentru că există o strânsă legătură între pălării și masculinitate, veche de sute de ani. 

    Șosetele și mănușile îți vor ține de cald

    Mănușile ți se par inutile? Pe lângă faptul că nu îți vor mai îngheța degetele, vor aduce un plus de semnificație și ținutei. Mănușile din piele îți vor oferi un aspect luxos, iar cele din lână pot completa excelent un look casual. Tot ce îți rămâne de făcut este să potrivești culoarea și stilul cu restul ținutei.

    Șosetele de lână sunt cele care îți vor ține de cald toată iarna și vor preveni degerăturile. Asigură-te că ai destule perechi și în culori corespunzătoare pantalonilor de costum pe care îi vei purta, ca ținuta office să fie impecabilă de fiecare dată. 

    Privește aceste articole ca adevărate accesorii, pe lângă utilitatea pe care o au, deoarece poți transforma radical ținutele banale și să faci impresie, cu foarte puțin efort. 

    Încălțămintea bărbaților iarna

    Incaltamintea barbatilor iarna - barbat in pantaloni albastri, tenisi albi, geaca alb-negru

    Incaltamintea barbatilor iarna - barbat in pantaloni visinii, sacou si bluza gri

    Incaltamintea barbatilor iarna - bocanci maro in zapada

    Incaltamintea barbatilor iarna - pantaloni gri bagati in ghete maro, rucsac maro

    Unele ierni sunt mai bogate în zăpadă, cu viscol și ger, altele sunt uscate și senine, altele ploioase și așa mai departe. În funcție de temperatură și alți factori, poți alege între ghete, cizme și chiar adidași. 

    Cizmele sunt un must-have: clasice, cu șireturi, chelsea, până la gleznă sau speciale pentru zăpadă, versatilitatea lor te va scoate din impas la nevoie.

    Există, de asemenea, pantofi sau adidași de iarnă: rezistenți la apă și cu talpa mai groasă, să nu aluneci pe gheață sau polei. Nu vei simți frigul dacă îi vei însoți de o pereche de șosete termice sau din lână. 

    Nu puteau lipsi din listă nici bocancii: eleganți, de munte sau casual, și în cazul lor există o multitudine de modele dintre care să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și stilului personal.  

    Aici, chiar mai mult decât în cazul gecilor, asigură-te că alegi produse impermeabile. Pentru încălțămintea din piele există spray-uri speciale, care se aplică regulat, la câteva zile, și te ajută să o păstrezi uscată și călduroasă la interior. E adevărat că nu plouă sau ninge în fiecare zi, dar e mai bine să fii pregătit pentru orice situație.

    3. Ținuta de iarnă pentru bărbați și cele 3 stiluri principale

    Tinuta de iarna pentru barbati si cele 3 stiluri fashion principale - barbat in pantaloni negri si maleta neagra, sacou bej, pe o banca, priveste in sus

    Tinuta de iarna pentru barbati si cele 3 stiluri fashion principale - maleta neagra, sacou bej, manusi negre, fundal negru

    Tinuta de iarna pentru barbati si cele 3 stiluri fashion principale - palton maro, hanorac alb, manusi cu dungi

    Scopul principal în sezonul rece este să te protejezi de frig, dar asta nu înseamnă că nu poți arăta și bine în același timp sau că trebuie să renunți la stilul propriu. 

    Casual, sport, elegant, urban, formal și orice combinație între ele, pentru toate există articole vestimentare dedicate anotimpului rece, cu care să poți crea outfituri de excepție. 

    3.1. Ținute casual de bărbați pentru iarnă

    Tinute casual de barbati pentru iarna - barbat in haina neagra, blugi nebarbat in geaca neagra pana la genunchi

    Tinute casual de barbati pentru iarna - barbat in haina neagra, blugi negeaca neagra, fular gri, in zapada, maini in buzunar

    Tinute casual de barbati pentru iarna - barbat in haina neagra, blugi negri, o masina alba in spate

    Tinute casual de barbati pentru iarna - barbat in haina neagra, fumeaza, geaca neagra si pulover gri

    Trei: acesta e numărul de straturi recomandat pe timp de iarnă. Astfel, pentru un look casual, vei avea nevoie de:

    • o bluză sau o cămașă lejeră, din flanel, cu mânecă lungă;
    • un pulover sau un hanorac de luat peste bluză ori cămașă;
    • pantaloni pentru bărbați adecvați sezonului, ideal cu lână în compoziție;
    • o haină pentru exterior, ce poate fi o geacă matlasată, un bomber jacket sau o parka, respectiv un pardesiu sau un palton, dacă vrei să ieși din zona casual și să te îndrepți, ușor, spre un smart casual;
    • încălțări pe care să le asortezi cu haina: ghete sau adidași, în funcție de cât de frig e, de ocazie și de celelalte piese vestimentare.

    Cel mai bine ar fi să optezi pentru culori neutre (albastru închis, nuanțe de gri) sau clasicul negru pentru toate aceste articole. În final, poți accesoriza după cum preferi, cu un fes, mănuși sau un fular. 


    Ținutele casual sunt versatile prin excelență, ceea ce înseamnă că te poți juca cu anumite piese, pentru a le face mai elegante (folosind o pereche de mănuși din piele, de exemplu), sau a le duce mai mult în zona sport (hanorac și pantofi sport, cu o geacă din fâș sau un bomber jacket).

    3.2.  Ținute de iarnă pentru bărbații care adoptă stilul urban

    Barbatii, iarna si stilul urban - barbat in geaca in carouri, bowling in spate

    Barbatii, iarna si stilul urban - barbat in geaca maro, blugi, spijinit pe un gard in fata unui lac

    Barbatii, iarna si stilul urban - barbat in geaca turcoaz, caciula cu dungi, munti in spate

    Barbatii, iarna si stilul urban - barbat in haina gri, fular maro cu albstru, din profil, in fata unui brad

    Barbatii, iarna si stilul urban - palton negru, sapca maro, fular in carouri

    Păstrând regula celor trei straturi, dar schimbând câteva dintre articolele specifice unei ținute casual de bărbați pentru iarnă, poți obține ușor un fabulos outfit urban.

    În loc de pulover clasic, încearcă variantele pe gât, în aceleași culori neutre. O alternativă ar fi puloverul din cașmir purtat peste umeri, cu mânecile legate în față, dacă e o zi însorită sau ești în interior. Asortează-l cu pantaloni chino sau slim-fit, pantofi sau ghete și neapărat accesorii. Pentru că țintești spre un look urban, acum e momentul oportun să testezi și pălăriile. 

    Încă nu ți-e clar cum ar putea arăta o asemenea ținută? Iată două exemple:

    Outfit alb-negru, cu un accent îndrăzneț. Ce zici de un fes orange? Sau o borsetă verde? Un astfel de detaliu, subtil integrat, îți va transforma complet ținuta, fără să o facă vulgară sau lipsită de eleganță. Cu siguranță nu e pentru toți bărbații și nici pentru orice ocazie. Dacă preferi un stil mai clasic, mai conservator, această ținută nu e pentru tine. În schimb, dacă vrei să întorci niște capete și, de ce nu, poate să ieși puțin din zona de confort, această combinație poate deveni opțiunea perfectă. 


    Minimalist în tonuri neutre. Alb, bej, gri și negru sunt tonuri excelente pentru iarnă și le poți purta în multe combinații. Un exemplu ar fi cămașa albă, cu un pulover gri, pantaloni negri și un palton bej. Pentru un aspect desăvârșit, un fular și un fes gri vor accesoriza și complimenta puloverul. Iar dacă te simți îndrăzneț și nu e o zi geroasă, poți alege o pereche de pantofi sport albi. În caz contrar, o pereche de ghete negre sunt alegerea ideală.

     3.3. Ținute elegante de bărbați pentru iarnă

    Tinute elegante de barbati pentru iarna - barbat din profil, haina neagra, manusi negre, din piele, citeste o revista

    Tinute elegante de barbati pentru iarna - barbat in costum visiniu, cu geanta, in fata unui tren

    Tinute elegante de barbati pentru iarna - barbat in haina neagra, telefon in mana, cladire in spate

    Tinute elegante de barbati pentru iarna - cravata si ochelari de soare, haina neagra, camasa roz

    Eleganța la birou pe timp de iarnă este posibilă, cu acele costume ce au lână în compoziție, prezentate anterior. Poate că nu vrei să investești într-un astfel de outfit. Asigură-te, totuși, că ai pulovere pe care să le poți adăuga unui costum obișnuit: vei fi mai bine echipat pentru iarnă, dar fără investiții majore. 

    Dacă până acum ai neglijat tricotajele, iarna aceasta e ocazia perfectă să te inițiezi în arta de a le potrivi cu celelalte piese din garderoba ta. O ținută elegantă pentru bărbați de iarnă poate include un pulover tricotat. Pe lângă faptul că e confortabil, te va face să arăți stilat fără efort. E ideal atât pentru o plimbare de seară, cât și pentru o ieșire cu prietenii sau o seară romantică, iar versatilitatea este un aspect de care ai infinită nevoie în piesele tale vestimentare. 

    Ținutele de iarnă pentru bărbați pot fi adevărate provocări când nu ai idee de unde să începi. Acum știi ce materiale să alegi și cum poți construi outfituri de care să fii mândru, fără a fi nevoit să renunți la stilul potrivit personalității tale. 

    Îmbrăcămintea rămâne o modalitate perfectă de exprimare, dar la fel de important este confortul: doar așa, masculinitatea și încrederea pe care le emani nu vor trece niciodată neobservate. Nici măcar iarna. 

     

    Alege mereu acele piese care te inspiră și îndrăznește mai mult în fiecare zi!

    Surse foto: pexels.com, unsplash.com, mannen.ro

    Shop now

    You can use this element to add a quote, content...