Cum alegem mărimea costumului bărbătesc astfel încât să arătăm impecabil
Alegerea unui costum bărbătesc poate părea o adevărată provocare pentru foarte mulți dintre noi, atunci când ne dorim să avem o prezență impecabilă și încrezătoare, indiferent de evenimentul la care participăm. Un costum care să vină impecabil pe corpul celui care îl poartă, înseamnă un costum care sugerează stil și eleganță din toate punctele de vedere, dar permite și mobilitate pe toată perioada purtării. Din acest motiv, este esențial să acordăm atenție modului în care ne alegem costumele, iar unul dintre cele mai importante aspecte este legat de identificarea mărimilor potrivite în funcție de dimensiunile avute.
Dacă îți dorești să achiziționezi un nou costum și vrei ca acesta să reprezinte o piesă de rezistență care să se potrivească cu personalitatea ta puternică, atunci citește mai departe și descoperă cum să faci alegerea potrivită, precum și alte detalii pentru a arăta perfect în orice context.
Cuprins
- Mărime costum bărbați – cum să faci alegerea potrivită?
- Ghid mărimi costume bărbați – cum să afli care este mărimea ta ideală
- Dimensiuni costume bărbați – sfaturi și detalii de care trebuie să ții cont
1. Mărime costum bărbați – cum să faci alegerea potrivită?
Identificarea mărimii ideale a costumului bărbătesc poate părea complicată, însă un lucru pe care trebuie să-l știi de la început, dacă vrei să arăți perfect și să întorci toate privirile, este că trebuie să te implici în acest proces și să acorzi suficientă atenție detaliilor. Detaliile fac mereu diferența, în special când vorbim despre alegerea vestimentației.
Astfel, pentru a identifica mărimea potrivită a costumului, este necesar să ai în vedere mai multe aspecte, printre care se numără următoarele:
Lungimea sacoului și a mânecilor
Un sacou prea lung sau prea scurt poate fi cauza unui aspect mai puțin elegant, așadar este esențial să ai grijă ca sacoul să se așeze perfect, iar mânecile să fie ideale pentru lungimea brațelor tale. Având în vedere că nu toți suntem la fel în ceea ce privește fizicul, acesta reprezintă un punct de plecare în procesul de alegere al unui costum sau a oricăror alte articole vestimentare.
Lungimea pantalonilor
Un alt detaliu care contează extrem de mult este reprezentat de lungimea pantalonilor. Dacă aceștia sunt prea scurți, efectul creat nu va fi unul prea plăcut din punct de vedere vizual, iar look-ul va părea ușor dezordonat și neglijent, lucru pe care nu și-l dorește cu siguranță nimeni. În acest caz, un detaliu de care să ții cont pentru a ști dacă lungimea este potrivită sau nu, este să te uiți dacă marginile pantalonilor cad liber peste pantofi și formează o cută în față. De asemenea, lungimea pantalonilor depinde foarte mult de parametrii fizici, fiind important să acorzi atenție înălțimii și structurii tale.
Stilul costumului
De foarte mare ajutor atunci când dorești să cumperi un costum este să identifici stilul care ți se potrivește și de care ai nevoie. Desigur, având în vedere că în viață există evenimente de diferite tipuri la care trebuie să participăm, s-ar putea să ai nevoie de mai multe costume bărbătești în șifonierul tău. Costumele pot fi casual sau formale și deși ambele sunt costume, există câteva diferențe clare între ele. Costumele formale sunt mereu mult mai elegante și stilate față de cele casual, iar acest lucru se datorează faptului că fiecare tip are întrebuințări diferite.
Croiala costumului
Un aspect pe care tindem să îl ignorăm în majoritatea cazurilor este tipul de croială al costumelor. Dacă te întrebi de ce contează atât de mult acest detaliu, ei bine nu tuturor ni se potrivește aceeași croială, fiind esențial să fie identificat tipul ideal pentru dimensiunile noastre corporale. Printre cele mai des întâlnite tipuri de croieli în ceea ce privește costumele pentru bărbați, se numără croiala englezească, americană și cea italiană. Fiecare are caracteristicile sale și este recomandat să te informezi bine asupra acestora înainte de a face o alegere, întrucât îți va fi de mare ajutor.
Materialul costumului
Țesătura costumelor bărbătești este un alt criteriu important, întrucât acestea pot face diferența dintre banal și stilat. În cazul costumelor formale, cea mai rafinată alegere este reprezentată de către cele din lână, deoarece firele sunt fine și adaugă o notă de eleganță și rafinament întregului look. De asemenea, poți opta și pentru materiale precum mătase, bumbac, catifea și alte țesături, însă ai în vedere că fiecare are caracteristicile sale și uneori o alegere excelentă implică alegerea unei țesături foarte bune, chiar dacă prețul este mult mai ridicat.
Trăsăturile fizice
După cum am mai menționat, trăsăturile fizice joacă un rol esențial atunci când vorbim despre alegerea unui costum. Astfel, fiindcă nu suntem cu toții la fel, este necesar să ne cunoaștem bine trăsurile înainte de a face cumpărături. Un lucru important de menționat este că pe piață există costume pentru toate tipurile de corpuri existente, deci nimeni nu ar trebuie să își facă griji din acest punct de vedere. Statura și forma corpului sunt două detalii pe care trebuie să le ai mereu în vedere și să identifici tipurile de costume potrivite.
2. Ghid mărimi costume bărbați – cum să afli care este mărimea ta ideală
Pentru a afla mărimea ideală a costumul potrivit pentru tine este necesar să faci mai multe măsurători, întrucât fără acestea probabilitatea să faci o alegere greșită este destul de mare și cu siguranță nu îți dorești să regreți după. Astfel, înainte de a te măsura în zonele necesare, este esențial să te echipezi cu accesorii care să-ți fie de ajutor, precum este o panglică gradată de croitorie, un carnet pentru notarea dimensiunilor, șosete, pantofi, cămașă și de ce nu, o persoană, care să te ajute să-ți faci măsurătorile corect.
Măsurarea sacoului
Pentru început, este ideal să îți afli înălțimea și greutatea, acești parametrii fiind de mare ajutor atunci când dorești să faci achiziții online de costume bărbătești. Odată identificate acestea, poți îmbrăca cămașa pe care o ai și care îți vine perfect și să începi să iei măsurătorile pentru sacou. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsori spatele de la umăr la umăr și astfel, să identifici lățimea sacoului.
Nu uita să notezi totul pe carnețel. Continuă cu măsurarea zonei pieptului pentru a vedea ce circumferință ai, după care continuă cu măsurarea fiecărui braț de la începutul umărului și până la încheietură. În acest caz, poți îndoi cotul și să treci panglica pe contur. Astfel, atunci când stai așezat sau la masă, sacoul nu se va scurta mai mult decât ar trebui.
Ultima măsurătoare pe care trebuie să o faci în cazul sacoului implică măsurarea torsului, Lăsând brațele relaxate în jos trebuie să poziționezi panglica la baza gâtului și să o desfășori ușor în jos până la abdomen.
Măsurarea pantalonilor
Atunci când te apuci de măsurat pantalonii, este indicat să fii încălțat și să ai și șosete în picioare. Așadar, ia-ți o pereche de pantofi și șosete, care îți vin perfect și te avantajează și începe să măsori.
Pentru început, este indicat să fixezi panglica în jurul zonei în care ar veni poziționată cureaua și să identifici diametrul taliei. În cazul în care porți pantaloni lejeri, ai grijă să nu strângi foarte tare panglica pentru a nu obține o măsură eronată.
Pentru a identifica care este lungimea exterioară potrivită, trebuie să pleci din talie pe exteriorul piciorului și să mergi ușor până la gleznă, de preferat în punctul în care panglica întâlnește partea de sus a pantofilor avuți în picioare. În ceea ce privește lungimea interioară a pantalonilor, aceasta trebuie măsurată începând din zona inghinală și până la gleznă, panglica trebuind poziționată pe interiorul coapsei. Desigur, pentru a ușura acest proces poți măsura direct o altă pereche de pantaloni care ți se potrivesc perfect, însă niciodată nu strică să te asiguri.
După ce notezi toate acestea pe caiet, îți mai rămâne de măsurat turul pantalonilor. În această situație trebuie să pornești din zona inghinală pană la talie. Această măsurătoare este importantă, deoarece în funcție de ea vei reuși să determini înălțimea ideală a pantalonilor de costum.
Având în vedere că pentru măsurători cât mai precise este de preferat să stai în anumite poziții, trebuie să ceri ajutorul unei persoane de încredere, care să te ajute cu panglica gradată. În caz contrar, valorile s-ar putea să fie ușor greșite și să-ți influențeze decizia în sens negativ.
De asemenea, ia în considerare că majoritatea magazinelor care comercializează costume online pun la dispoziția clienților tabele de mărimi pentru costume, atât pentru sacouri, cât și pentru pantaloni. Astfel, în urma măsurătorilor obținute îți va fi mult mai ușor să-ți identifici mărimea și să te orientezi către produsele ideale din acest punct de vedere. Având la dispoziție măsurători cât mai exacte, vei fi cu un pas mai aproape de arăta excelent indiferent de context.
3. Dimensiuni costume bărbați – sfaturi și detalii de care trebuie să ții cont
Dincolo de toate informațiile prezentate anterior, ți-am pregătit și câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei să ai un stil rafinat și să emani încredere. În funcție de conformația fizică pe care o ai, există o serie de recomandări după care te poți ghida pentru a lua cea mai bună decizie.
Înalt și slab
În cazul în care ai peste 1.80 m înălțime și ești slab, atunci este indicat să te orientezi către costume cu sacou cu rever îngust și care au cel puțin trei nasturi. În acest fel, linia gâtului va părea mult mai mică, iar sacoul va conferi voluminozitate în partea de sus. De asemenea, în ceea ce privește pantalonii, dacă dorești să mai reduci din impresia de lungime, atunci poți încerca să nu îi calci la dungă.
Scund și slab
Dacă te încadrezi în această categorie, trebuie să știi că poți utiliza câteva trucuri pentru a alege un costum perfect, care să te avantajeze. Astfel, o recomandare este să alegi costumele cu sacouri mai scurte, întrucât acestea vor lăsa impresia de picioare lungi. În cazul pantalonilor, aceștia trebuie să cadă lejer peste pantof și să formeze o singură cută.
Musculos sau corpolent
În ceea ce privește bărbații musculoși sau corpolenți, se aplică altfel de reguli. Așadar, dacă intri în această categorie, trebuie să acorzi mare atenție abdomenului. Pentru a nu accentua grosimea taliei este recomandat să alegi un sacou cu doi nasturi, care să aibă o linie a gâtului cât mai adâncă. În acest caz, de evitat sunt costumele cu dungi, deoarece acestea evidențiază formele avute. Pantalonii ar fi de preferat să aibă pliuri sau cel puțin să nu fie largi, iar în ceea ce privește culorile, sunt indicate nuanțele închise în cazul costumelor și deschise în cazul cămășilor. În plus, este indicat să fie evitate imprimeurile.
De asemenea, atunci când alegi costume, acordă suficientă atenție și culorilor. Culorile joacă un rol important și pot influența foarte mult modul în care arăți și te prezinți. De foarte multe ori, chiar dacă ni se pare foarte frumoasă o anumită culoare la costum, aceasta s-ar putea să nu ne avantajeze, așa că încearcă să identifici care sunt nuanțele ce te pun într-o lumină bună. Chiar dacă poate părea banal, astfel de lucruri fac diferența și, mai mult decât atât, îți vor influența și starea de spirit. În cazul în care alegi să porți o nuanță care nu te reprezintă și nu te simți confortabil, acest lucru va fi văzut și de către ceilalți.
În concluzie, alegerea mărimii potrivite a unui costum bărbătesc implică un grad de atenție destul de mare, însă efortul merită mai mult ca sigur pentru că în final vei obține un look adecvat din toate punctele de vedere. Identificând măsurile corporale în mod corespunzător, dar ținând cont și de alte detalii precum sunt cele menționate pe parcursul articolului, vei reuși să alegi costumul perfect pentru orice ocazie ai avea nevoie. Așadar, fă alegeri inteligente și pășește cu încredere, căci cu siguranță nu vei trece neobservat purtând costumul ideal.
Sursa foto: Unsplash.com.